Slemmestad Janitsjar
Slemmestad
Janitsjar
 • Om oss    • Historie    • Terminliste    • Bilder    • Medlemssider    • Noter    • Våre støttespillere    • Oktoberfest     • Gjestebok    • Hjem  

 

 

   Historie
    - Radiokonserter og konkurranser
    - Konserter
    - Turer
    - Vindåsenseminar
    - Øvingslokaler
    - Sekkefabrikken og kulturhus
    - Miljøet i korpset
    - Spilling i nærmiljøet
    - Økonomi og dugnader
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
Antall besøk på siden: 1 009 161

 

 

 
Radiokonserter og konkurranser
NM for Janitsjarkorps, Trondheim 2002
 
NM for Janitsjarkorps, Trondheim 2002
 
Konkurranser og Festivaler

Korpset deltok i flere år i Hjertnesfestivalen og Buskerudfestivalen med gode resultater.
I 1984 var det uttak til NM, og korpset oppnådde 1. ærespris i 2. divisjon.
I 1985 oppnådde korset 1. ærespris i 2. divisjon med 95,3 poeng, en meget solid prestasjon under
Arvid Evju, som forøvrig også ledet korpset til seier i Hjertnesfestivalen i konkurranse
med mange dyktige korps.

I 1993 ble det invitert til kirkemusikkfestival i Konnerud Kirke. Korpset deltok og tok en overraskende og gledelig 1. plass og mottok en gavesjekk på kr. 3000. Denne festivalen ble avholdt en gang til og da fikk korpset en fin 2. plass.

Som et eksempel på korpsets mange dyktige solister, kan nevnes at i Buskerud-festialen i 1998 vant Hans Petter Fossum solistprisen for sin sangfremføring av ”New York, New York”.

I 1998 søkte en ung Au Pair fra Sveits, Andrea Schweitzer, et korps å spille i og etter kontakt begynte hun på fløyte. Etter 6 uker snakket hun utmerket norsk, og på Buskerudfestivalen hadde vi et ”gag” med Andrea som konferansier i Sveitsisk nasjonaldrakt og alt ble annonsert på Retroromansk, det gamle språket i Sveits.

Korpset deltok etter noen års pause i NM, som i mange år har gått fast 14 dager før påske i Trondheim. Korpset deltok i 2. divisjon, og gjorde en ”midt på treet prestasjon”. I 2002 vedtok korpset igjen at de igjen ville prøve seg i NM, da var også et nytt reglement med et divisjonssystem etter tidligere plasseringer. Da korpset ville melde seg på til 4. divisjon var allerede denne fulltegnet, så eneste mulighet var å kvalifisere seg for 3. divisjon ved å sende inn et pliktnummer på CD, variasjoner over ”Bæ bæ lille lam”. Gleden var stor da korpset fikk melding om at de hadde vunnet kvalifiseringen. Etter gode forberedelser var stemningen høy etter 3. plass i 3. divisjon.
Korpset deltok igjen i NM i 2005, nok engang i 3. divisjon etter å ha vunnet kvalifiseringen. En hederlig 9 plass ble resultatet. Siste gang SUK var i Trondheim på NM var i 2006 hvor korpset kom på 12. plass av 15 korps i 3. divisjon. Korpset vurderer nå en mulig deltakelse i Underholdningskonkurranse på Lillestrøm, som vilsammenfalle fint med Underholdningskonserten i høsthalvåret.


Radiokonserter

Korpset har hatt en lang tradisjon med radiokonserter i NRK. Bildet nedenfor viser Louis Kristensen som solist i Store Studio på Marienlyst. Etter 50-årsubileet i 1983 fortsatte Slemmestad Ungdomskorps tradisjonen. Den siste gikk på lufta i 1988, før det ble spilt et stykke på lokalradio, NRK Buskerud, i 2000.