Slemmestad Janitsjar
Slemmestad
Janitsjar
 • Om oss    • Historie    • Terminliste    • Bilder    • Medlemssider    • Noter    • Våre støttespillere    • Oktoberfest     • Gjestebok    • Hjem  

 

 

   Historie
    - Radiokonserter og konkurranser
    - Konserter
    - Turer
    - Vindåsenseminar
    - Øvingslokaler
    - Sekkefabrikken og kulturhus
    - Miljøet i korpset
    - Spilling i nærmiljøet
    - Økonomi og dugnader
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
Antall besøk på siden: 1 009 172

 

 

 
Konserter
Julekonsert i Østenstad kirke
 
Julekonsert i Østenstad kirke
 

Tradisjonelt ble vårkonserten arrangert av skolekorpset, og høstkonserten av ungdomskorpset.
De siste årene har vi gjort litt om på dette, og knyttet et enda tettere samarbeid på vårkonserten. Dette har også gitt rom for større variasjon og samarbeid med andre på våre separate høstkonserter.


Ungdomskorpset ønsket å utvide sitt konserttilbud og bestemte i 1990 å arrangere en ”Showkonsert” i kulturhuset på Trekanten i Asker. Som hovedaktør hadde korpset engasjert Harald Heide Steen Jr, som sang og underholdt den fullsatte salen.

Det fortsatte med et par slike Showkonserter på Trekanten med Torkild Bye som solist og en konsert med Røyken Kammerkor. Det ble bestemt at disse konsertene måtte flyttes ”hjem” til Slemmestad, til tross for at Røyken manglet et kulturhus. Konsertene endret navet til Underholdningskonsert. Her har det som regel vært en rød tråd, slik som filmmusikk med multimedia framvisning, operamusikk med solister som Tone Bråten og Gunnar Hoff, eller Beatles og afrikanske Brass Bros-rytmer sammen med Røyken Kammerkor. I 2007 hadde vi tema barnemusikk, og hadde fullsatt sal sammen med barnekorene Sybako og Cantare, og avsluttet med et Astrid Lindgrenpotpurri som fellesnummer.

En annen meget vellykket konsert i 1990, var en
barnekonsert med klovnen Melvin Tix.

I 1992 fikk vi en forespørsel fra Østenstad menighet om å holde en konsert sammen med et amerikansk College Band, Concordia College Band Orchestra fra Minnesota. I tillegg til en meget fin konsert i Østenstad kirke den 16. mai hadde korpsets medlemmer de amerikanske studentene i privat innkvartering fra den ene dagen til neste, en veldig hyggelig opplevelse.

På Jubileumskonserten i 1998 ble alle tidligere medlemmer invitert til å være med i et jubileumsorkester som spilte et par musikkstykker med tidligere dirigenter. Jubileumsorkesteret ble på 98 medlemmer, og dirigentene Arvid Evju og Arild Andersen ledet korpset igjennom et par vellykkede numre.

Jubileumskonserten i 2003 ble lagt opp med historiske tablåer, med Steen-Vidar Larsen som konferansier. Han ledet oss igjennom historien fra århundreskiftet og fram til jubileumsåret, med både bilde og lydinnslag med historisk sus.

De siste årene har vi sammen med Asker musikkorps dannet felleskorps med oppmarsj i Asker sentrum, så også under deres jubileum i sommer. Vi har hatt konserter ved stasjonen og på Bakerløkka, før vi har møttes til felles fest. Det er veldig hyggelig å ha slik kontakt med vårt nabokorps oppe i Asker.

En annen vellykket tradisjon har vært julespilling i Østenstad Kirke. De første årene var det en stamme med Skitthegga Swing Department, Asker Musikkkorps og Slemmestad Ungdomskorps. Medvirkende var også skolekorps fra Asker, Gisle, Slemmestad, Blakstad og Vettre. Også Røyken Kammerkor og Asker B-Band har deltatt. Disse konsertene var julens høydepunkt. De siste to år har korpset hatt stemningsfulle midnattskonserter i samme kirke, første år med Asker Musikkkorps og Røyken Kammerkor, og siste år med Røyken Kammerkor.

Korpset har også startet en ny tradisjon med Nyttårskonsert hvor det også blir invitert gjester, og programmet er sterkt inspirert av den tradisjonelle Nyttårskonserten på NRK 1. nyttårsdag med Wienerfilharmonien. Radetszky March og Champagnegalopp er faste innslag, og konserten avsluttes med fyrverkeri.
I 2008 hadde vi med oss SSKs Juniorkorps og Tofte Musikkorps. Etter konserten gikk vi polonese ned til Klubbhuset med påfølgende nyttårsfest for SUK og Tofte.