Slemmestad Janitsjar
Slemmestad
Janitsjar
 • Om oss    • Historie    • Terminliste    • Bilder    • Medlemssider    • Noter    • Våre støttespillere    • Oktoberfest     • Gjestebok    • Hjem  

 

 

   Historie
    - Radiokonserter og konkurranser
    - Konserter
    - Turer
    - Vindåsenseminar
    - Øvingslokaler
    - Sekkefabrikken og kulturhus
    - Miljøet i korpset
    - Spilling i nærmiljøet
    - Økonomi og dugnader
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
Antall besøk på siden: 1 009 182

 

 

 Sveits 1999


Turer
Konsert  i Ungarn 1987
 
Konsert i Ungarn 1987
 
Konsert på Kultorvet i Danmark
 
Konsert på Kultorvet i Danmark
 
Konsert i Kirchberg i 2003
 
Konsert i Kirchberg i 2003
 

50-års Jubileumsturen i 1983 gikk til Saalbach i Østerrike. Korpset fikk god kontakt med det lokale korpset, mye takket være dirigent Sverre Midtlien.

I 1987 hadde korpset en ukes tur til Ungarn, i eget chartret fly. Dette var vår første tur med Arild Andersen som dirigent. De første dagene ble tilbragt i en by ved Balatonsjøen, der det var tid til både konserter, båtturer og minneverdige opplevelser. De siste dagene bodde vi i Budapest, og hadde både guidet omvisning, besøk på Fiskerbastionen, flere konserter og opplevelser. En ting har brent seg inn i korps-hukommelsen etter denne turen, nemlig SANGEN, som har fulgt oss i årene siden:

Har du stemme må du bruke den,
Meld deg inn i sangforeningen,
For synger ikke du, så synger ikke jeg,
Og da blir det ingen sangforening aaaaaav det,
Syng og la det klinge, SANGEN!

På 90-tallet gikk turene til Danmark, byene Ålborg, Skagen og København ble besøkt, både med og uten instrumenter. Korpset hadde også en meget vellykket tur til Lübeck i 1991, hvor korpset hadde en fin konsert på torget. Dette var den første turen vi hadde med vår nye dirigent, Geir Arne Haugsrud.

Bildet viser SUK på en av turene til København på denne tiden. Vi trodde vi skulle spille på Kulturtorvet, noe som viste seg å være Kultorvet. Så nær.... Minner fra denne turen er blant annet mørke solbriller, samt en Københavner som midt under konserten sikret seg en fin duemiddag direkte fra torvet.

I 1999 inviterte Andrea Schweitzer korpset hjem til St. Gallen i Sveits etter hennes opphold i Norge. Dette ble en meget minneverdig tur med konserter sammen med det lokale orkesteret og alene, gondoltur på et alpefjell omringet av tåke, og turen ble avsluttet med hageparty hjemme hos Andrea.

I 2003 gikk turen til Kirchberg i Tirol i Østerrike, hvor korpset hadde flere konserter. Igjen var det et medlem i korpset, Roland Schaffarzic, som tok med seg korpset til sin hjemby.

I 2006 gikk turen til Tallin i Estland. Vi holdt konsert på torget i gamlebyen, og hadde guidet omvisning i og rundt byen. Igjen med konserter og gode minner.

I Jubileumsåret 2008 gikk turen igjen til Østerrike, denne gangen til Waidring i Tyrol. Korpset hadde konserter hver dag, blant annet som oppvarmingsband for lokale storheter i et stort festivaltelt med flere hundre mennesker, og konsert sammen med det lokale orkesteret, Bundesmusikkapelle Waidring. SUK spilte i gatene før og under det tradisjonelle kusleppet der kuene blir pyntet med fantastisk hodepynt før de blir hentet inn fra beitemarkene for vinteren. Det ble også tid til en dagstur til Salzburg og gondoltur til Steinplatte. Det familiedrevne hotellet serverte treretters middag hver dag og bidro til at dette ble en virkelig fin jubileumstur.