Slemmestad Janitsjar
Slemmestad
Janitsjar
 • Om oss    • Historie    • Terminliste    • Bilder    • Medlemssider    • Noter    • Våre støttespillere    • Oktoberfest     • Gjestebok    • Hjem  

 

 

   Historie
    - Radiokonserter og konkurranser
    - Konserter
    - Turer
    - Vindåsenseminar
    - Øvingslokaler
    - Sekkefabrikken og kulturhus
    - Miljøet i korpset
    - Spilling i nærmiljøet
    - Økonomi og dugnader
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
Antall besøk på siden: 1 009 176

 

 

 
Spilling i nærmiljøet
1. påskedag
 
1. påskedag
 

Tradisjonelt var 1. og 17. mai de betalte musikkoppdragene. 17. mai-togene har fra gammelt av utviklet seg fra ett tog til tog innen hver skolekrets, på Sydskogen, Torvbråten og Slemmestad. Nytt i 1997 var at 17. Mai-toget var et samarbeidsprosjekt mellom Slemmestad Ungdomskorps og de tre skolekretsene. Sammen hadde de felles tog fra grusbanen i Bødalen til Slemmestad. På dette tidspunktet lå nærmest skolekorpset nede, så det var et ”must” for at alle skolene skulle få musikk i sitt tog. 17. Mai-toget har siden dette gått fra grusbanen i Bødalen, Sydskogen trakk seg ut igjen i 1998, men gledelig nok var de tilbake i 2007. Et nytt oppdrag kom i 2007, hvor vi var med på Flaggheising i Eikeleina Boligeierforening, etterfulgt av en hyggelig frokost, før vi spilte på vei ned til samlingsplassen ved Grusbanen i Bødalen, og videre foran toget ned til Slemmestad.
 

Tidligere år har det vært en tradisjon med spilling første påskedag. Spillingen startet ofte på Folkets Hus i Nyveien, der det i dag er tempel. Videre til Heimansåsen, og flere steder i Slemmestad og omegn. Denne tradisjonen varte til sent på 80-tallet.

Vi husker også en lokal fotballkamp (hvor vi vel ba om å få spille, for å holde det historisk korrekt..). Oppmarsj til turnstevner og Slemmestaddager må også nevnes. I 1993 ble Slemmestadhallen åpnet. Korpset hadde skrevet et brev til ”Driftsselskapet” som var offisiell arrangør og gitt sitt syn på hvilket krefter korpset mente passet for en slik anledning. Svaret var en forespørsel om å delta, så dette ble korpsets gave til Idrettsforeningen i anledningen åpningen.

I tillegg bruker korpset å spille i nærmiljøet noen øvelsesdager i vårsesongen. Etter at vi fikk nye medlemmer fra Sætre Amatørkorps, var det enighet om at vi burde spille litt der også, og stilte oss opp for staselig oppmarsj i et boligområde. Resultat av litt manglende lokalkunnskap sees annet sted på siden..Vi blir ihvertfall ikke fort glemt i den gata!

Videre ble en nyskapning på 1990-tallet at korpset påtok seg å arrangere hele juletrefestarrangementet for KIWI i Bødalen. Et vellykket arrangement og morsomt tjente penger. Dette arrangementet fortsatte også noen år, inntil butikken fikk nye eiere.

Av andre oppdrag med hele eller deler av korpset har det vært arrangement som julegrantenninger, spillinger i nærmiljøet, åpning av ulike foretak. Det har vært alt fra å spille på ”servicedag” på Slemmestad Bensinstasjon til åpning av pølsemakeri for Centragruppen. Siste oppdrag av denne typen, var rollen som Sjokoladeorkester i teateroppsetningen ”Charlie og sjokoladefabrikken” på Sekkefabrikken i begynnelsen av jubileumsåret.