Slemmestad Ungdomskorps
Slemmestad
Ungdomskorps
 • Om oss    • Historie    • Terminliste    • Bilder    • Medlemssider    • Noter    • Våre støttespillere    • Oktoberfest     • Gjestebok    • Hjem  

 

 

   Historie
    - 1. mai
    - Seminarer
    - Konkurranser
    - Oktoberfest
    - Konserter
      15. november 2015
Kjenningsmelodier
      15. november 2014
Prøysen med någgå attåt!
    - Dugnad for Oslofjordens Friluftsråd
    - Turer
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
Antall besøk på siden: 887 368

 

 

15. november 2014
Prøysen med någgå attåt!

Denne konserten fikk etterhvert tittelen "Prøysen - med någgå attått!" på grunn av et av de største jubileumene dette året. Det var 100 år siden Alf Prøysen ble født. Vi ville gjerne kombinere dette temaet med noe annet også. Derfor begynte vi å undersøke hvilke andre jubileer som fantes dette året.
Og det var mange.

Derfor handler konsertens første del «med någgå attåt» om alle mulige små og store jubileer - som du kanskje ikke helt var klar over.
Åpningsnummeret Also sprach zarathustra ble skrevet av Richard Strauss som ble født i 1864, altså for 150 år siden.
Ian Flemming døde i 1964, for 50 år siden. Han skrev bøkene om (The)James Bond (Theme).
Sommernatt ved fjorden ble sunget av Kristin Gjelsnes, og handler om Oda Krogh og Hans Henrik Jæger, som ble født i 1854, for 160 år siden.
Nok et 50 års jubileum: Det var 50 år siden The Beatles hadde sin første toppliste plassering i USA, nemlig i 1964, og Can’t buy me love hadde vi spilt tidligere.
Alle korps har ofte en norsk marsj på programmet, og denne gang passet det fint siden det var 150 år siden Johan Halvorsen ble født, komponisten til Bojarenes inntogsmarsj.
I 1939, for 75 år siden, ble Harlem Nocturne skrevet. Den ble brukt i detektivserien Mike Hammer. Fint fremført med korpsets saxofonist Bjørn Løken.
Den yngste jubilanten denne gangen var 20-åringen Lillehammer OL 1994, der OL Floka ble veldig populær med dans.
Mange kjenner kanskje til Mats Bergs skolesangbok, den ble første gang utgitt for 100 år siden med Eg heiter Anne Knutsdotter som en av sangene.
Til slutt i første avdeling avsluttet vi med Fra norske musikkspill, et poutpori som blant annet inneholder «Blåklokkevikua» av Alf Prøysen, som var født for 100 år siden. Og dermed hadde vi et av de største jubileene igjen på denne konserten - nemlig «Prøysen» som fikk hele andre avdeling.

Prøysenavdelingen startet med korpsets egne Snekkersvekarer.
Så fikk vi høre Så seiler vi på Mjøsa med Steen-Vidar Larsen, som også var konsertens konferansier.
Så var det tid for Kristin å engasjere publikum med mer allsang med sangene "Solskinn og sang", "Å, huttetuttetei" og "Lillebrors vise".
Kristin sang også "Trassvisa hennes Tora", "Tango for to" og "Å, den som var en løvetann" akkompagnert av Steen-Vidar.
Konserten nærmet seg nå slutten og Steen-Vidar sang "Alf" (også kjent som "Det gikk en kjempe igjennom landet").
Etter loddtrekning og blomsteroverrekkelser av sluttet vi med "Du skal få en dag i mårå", først spilt av SUK, deretter avsluttet som allsang.


 Utskriftsvennlig versjon