Slemmestad Ungdomskorps
Slemmestad
Ungdomskorps
 • Om oss    • Historie    • Terminliste    • Bilder    • Medlemssider    • Noter    • Våre støttespillere    • Oktoberfest     • Gjestebok    • Hjem  

 

 

   Historie
    - 1. mai
    - Seminarer
    - Konkurranser
    - Oktoberfest
    - Konserter
    - Dugnad for Oslofjordens Friluftsråd
    - Turer
      Gardasjøen, 18.-21. mai 2018
      Söll, Østerrike 16.-19. september 2016
      St. Johann, Østerrike 20.-23. september 2013
      Scotland 2011
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
Antall besøk på siden: 887 331

 

 

Gardasjøen, 18.-21. mai 2018

I 2018 er korpset 85 år. Dette ble markert med blandt annet denne turen til Gardasjøen.
Midt på natta natt til 18. mai ble vi plukket opp av buss langs Slemmestadveien, for flyet skulle gå til Verona kl. 06.00. Og med en mellomlanding i København ble vi møtt av vår faste bussjåfør for helga, Nicola, utenfor med skilteet "Korps tour". Han kjørte oss trygt langt opp i fjellet til hotel San Zeno i landsbyen San Zeno di Montagna.

Etter å ha sjekket inn på hotellet ble det både bading i bassenget og kos på terrassen før middag. Sosialt samvær ble det i baren på kvelden. Her var også et biljardbod som ble flittig brukt på kveldene, hvor vinneren stadig fikk nye motspillere å bryne seg på.

Lørdag ble vi hentet i buss kl. 10.00 for utflukt til Verona. Her ble det guidet tur rundt i Verona av guiden Franseska. Her gikk vi først langs Adige, den nest lengste elva i Italia, etter Po. Vi så rester etter den gamle byporten, og vi var innom Julies hus(Romeo og Julie). På Piazza delle Erbe er det marked fra mandag til lørdag. På lørdag kveld er plassen tom, og fylles av ungdommer til fest hver uke. Veronas høyeste tårn er 83 meter høyt, og utsikten fra toppen her sies å være veldig fin. Vi fikk høre om dikteren og filosofen Dante, som blandt annet var med å lage det nye italienske språket. Til slutt var vi innom sakofagen til en i familien Scala. En mektig familie fra Verona.
Guiden førte oss deretter til restauranten Liston12 på Piazza Bra, like ved Verona Arena, hvor det ble pizza til lunsj. Etter lunsj ble det tid til litt shopping før bussen gikk tilbake til hotellet.

Etter en liten pause på hotellet bar det avgårde med buss til Garda, hvor vi møtte Berit, en dansk guide. Her ble det utekonsert på Piazza Carlotti.

Søndag morgen hadde vi en liten konsert i kirken i Lazise rett før gudstjenesten. Ganske spente var vi på hvordan dette ville gå uten å ha testet lyden i kirken på forhånd. Men ingen grunn til bekymring. Etter å har spilt Bist Du Bei Mir som første stykket, og hørt på den enorme etterklangen, gikk resten som en lek.Presten klappet og takket for en fin konsert. Han mente vi bare kunne stikke innom neste gang vi var forbi.
Deretter dro vi videre til Garda hvor vi skulle på båttur til Sirmione. Før båten gikk ble det tid til litt forfriskninger/shopping i handlegata.

Ved ankomst i Sirmione ble en del av oss med Berit på guiding i byen, mens andre valgte å gå på egenhånd for å spise, handle, spise is eller bade på stranda.

Mandag morgen, etter frokost, startet hjemreisen med buss til flyplassen Linate. Deretter fly til Gardermoen via Arlanda i Stockholm.


Til tross for elendig værmelding før vi dro hadde vi supert vær med sol og over 25  grader, kun en liten regnskur før middag på fredag.

Denne reportasjen er ikke ferdig enda(24.5.)Utskriftsvennlig versjon
 
Utsikten fra hotell San Zeno
Utsikten fra hotell San Zeno
Konsert i kirken i Lazise
Konsert i kirken i Lazise
Venter på guding i Verona
Venter på guding i Verona
Langs strandpromenaden i Sirmione
Langs strandpromenaden i Sirmione