Korpsets historie: 1970-1983

Korpset er vel ikke det mest bereiste i landet. Likevel fikk medlemmene av 1971 oppleve noen uforglemmelige dager på tur til Nordland, nærmere bestemt Kjøpsvik, hvor Norcem har en sementfabrikk.
Tur på fjorden med selvfisket torsk som hovedmeny var bare en av mange aktiviteter under turen. Inntrykkene som fester seg var midnattssol og nordnorsk gjestfrihet på sitt beste.
Sakser vi videre fra protokollen, som heldigvis er godt referert gjennom 50 år, oppdager vi at gjennomgangstonen er dårlig økonomi. Tross dette er tonen hele tiden optimistisk og det jobbes iherdig for å nå nye mål.
I 1974 er medlemstallet oppe i 48 aktive musikere. Medlemskontingenten er kommet opp i 300 kroner pr. år.

Tur til Holland
I 1976 ville korpset atter ut å reise. Denne gangen var det en musikkonkurranse for kor og korps med deltagelse fra mange land. Konkurransen ble holdt i Holland, og byen vi skulle til hette Katwijk an Zee. Med buss dro vi nedover via Kiel-fergen gjennom Tyskland. Oppgaven fra arrangøren var at vi skulle spille to stykker og en marsj. Dette ble da bedømt av tre dommere. Vel fremme ble vi innkvartert privat for å komme gunstigst unna det økonomisk. På forhånd hadde vi tatt opp lån på 20.000 kroner, og Reidar og Tordis Berger hadde satt huset sitt i pant for dette lånet. Turen kom av den grunn på 150 kroner pr. medlem.
Selve konkurransen gikk greit. Vi så her store korps fra andre land med egne bærere som ordnet alt utstyret på plass, slik at medlemmene kunne komme til dekket bord.
Etter konkurransen fikk vi god tid å se oss omkring, med besøk i blomsterparker, tur på kanaler og tid til avslapping om kvelden.
Vi måtte reise dagen før grunnet slutt på påsken. Derfor måtte noen av medlemmene ned på arrangementkontoret for å høre resultatet av konkurransen. Mens medlemmene var nede for å hente ”resultatet”, hadde resten av medlemmene gjort seg klar på podiet for en avskjedskonsert. Spenningen var stor da medlemmene som hadde vært på arrangementkontoret kom tilbake. Men de hadde fått munnkurv av hensyn til de andre deltagerne. Det eneste vi fikk vite var at det hadde gått bra og at vi ikke hadde noen grunn til å skamme oss over resultatet.
Konserten gikk greit og vi pakket bussen klar for avreise klokken 23.00. Først når alle var kommet inn i bussen, kunne formannen ta opp premien, og mange trodde vel knapt det de så da han trakk opp det gjeveste troféet fra konkurransen – ”Den gylne tulipan”. Det skal vel ikke legges skjul på at det vanket en tåre her og der. Det var et korps i høy stemning som forlot Katwijk. En uforglemmelig opplevelse for medlemmene.
Vel hjemme igjen fikk vi tilsendt æresborgerskap av Katwijk an Zee.
Mange trodde vel knapt sine egne øyne da formannen trakk opp ”Den gylne tulipan”.

Etter Holland-turen ble det et lite pusterom. Det er liksom ingen prestasjoner som kommer opp mot denne turen.
Korpset blir ofte benyttet slik at oppgaver er det nok av. Det går i konserter, juletrefestspill, vi spiller rundt i bygda og på Ekkos kretsstevne. Vi avslutter tradisjonsmessig med radioopptak.
I 1977 melder vi oss på Hamarfestivalen for første gang. Dette kan samordnes med landsfinalen som vi har kvalifisert oss til. Det går greit og vi tar fjerde plass i landsfinalen og vinner Hamarfestivalen med 117 av 120 mulige. Avslutter sesongen med radioopptak.

I 1979 drar vi på nytt til Hamarfestivalen for annen gang. Artig mål og fin oppgave å se frem til. Vestre Aker som etter hvert har blitt en hard nøtt å knekke, vinner med 1.3 poengs margin. SUK på annen plass. Slik er SUK på vei inn i 50-års jubileet.

Rekruttering
Uten rekruttering innen korpset var vel det som ga støtet til starten av Slemmestad Skolekorps i sin tid, og det er jo her korpset får hovedtyngden av medlemsmassen. Også fra stedes nærliggende skolekorps kommer det medlemmer. Vi har forsøkt fellesøvelser med skolekorpset, som maner til gjentakelse. På sikt ser rekrutteringen lovende ut, og vi behøver ikke ha det problemet som korpset hadde før skolekorpsets start.

Velkommen til vår nettside

Dette er eksempelinnhold, du kan erstatte det med din egen tekst og bilder.

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur
Søk
Driftes av Styreportalen AS